Ainekset:
Pohja:
100 g digestivekeksejä (n. 7 keksiä)
50 g margariinia
Täyte:
3 liivatelehteä
2 dl vispautuvaa kauravaniljakastiketta
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl persikkajukurttia (jotain muutakin makua voi käyttää)
2 rkl sitruunamehua
1 dl vaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (Emme äidin kanssa olleet ennen edes kuulleet tästä, emmekä tajunneet mitä tuotetta tarkoitetaan, mutta kahden kauppareissun ja googlettamisen jälkeen löysimme oikean tuotteen. Käytin siis ihan Valio Flora vispikermaa, jossa oli 20% kasvirasvaa.)
Pinnalle:
2 liivatelehteä
1 prk mangososetta (pilttiä)
1 rkl sokeria
2 rkl vettä
Tarvitset myös irtopohjakakkuvuoan, leivinpaperia, sähkövatkaimen ja muutaman kulhon.
Ohje:
Pohja:
Aseta leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle. (Vinkki: ota ensiksi reunat irti vuoasta, sijoita sen jälkeen leivinpaperi pohjan päälle ja laita reunat takaisin, jolloin ylimääräisen leivinpaperin voi leikata vuoan ulkopuolelta pois.) Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita keksit ja rasva keskenään, ja painele seos vuoan pohjalle.
Täyte:
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sen jälkeen joukkoon sokerit ja jukurtti. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Vatkaa kasvirasvasekoite vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu liedellä tai mikrossa, purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kuumaan mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä ja ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Sekoita lopuksi täytteeseen kasvirasvavaahto. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä kakku pakastimessa (n. 15min.) tai jääkaapissa (n. 1h). (Varmista, että kakku hyytyy suorassa vaakatasossa, jotta täyte hyytyy tasaisesti.)
Pinta:
Laita liivatelehdet taas kylmään veteen likoamaan. Sekoita mangosose ja sokeri, ja kiehauta vesi. Sulata liivatteet veteen. Kaada sulanut liivate mangososeen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada seos tasaisesti hyytyneen kakun pintaan. Laita uudestaan kylmään hyytymään hetkeksi.
Päätin sunnuntaina leipoa tätä herkullista jukurttihyytelökakkua, johon sain inspiraation viime kotitaloustunniltamme. Kakusta tuli todella hyvää, joten halusin jakaa sen reseptin teillekin. Kakku on sopiva sekä juhlatilaisuuteen että ihan muuten vain arjen iloksi! Vaikka resepti ja ainekset saattavat alkuun näyttää vähän monimutkaisilta, kakku on silti todella helppo valmistaa, ja vielä erittäin hyvän makuinenkin. Kokeilkaa ihmeessä jos makeannälkä iskee, tästä riittääkin sitten muutamaksi päiväksi herkuteltavaa. (Mainitsinko jo kuinka hyvää tämä on...?) Haha, hyviä herkkuhetkiä teillekin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti